Activiteiten voor jongeren tijdens paasvakantie

In de Paasvakantie organiseert de jeugddienst leuke Proswap-activiteiten voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. Zo kan je op maandag 7 april samen met je vrienden lasershooten. Woensdag 9 april trekken de ProSwappers naar Neerpelt voor een paar rondjes op de quad. De week eindigt op vrijdag 11 april met een een namiddag paintball in de Belse bossen. Na al deze spannende en adrenaline-volle activiteiten kan je op woensdag 16 april lekker ontspannen met een Ladies night. Proswap sluit de Paasvakantie af op donderdag 17 april met een initiatieles karate. Het volledig programma wordt via de scholen uitgedeeld of vind je op www.geel.be.

meer info: jeugddienst, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

Organiseer activiteiten met een Zuiders tintje

Op 31 augustus 2014 geeft stad Geel in samenwerking met de Geelse Derde Wereldraad de aftrap van de derde editie Zuidergekte. Van september 2014 tot december 2014 dagen ze Gelenaars, verenigingen en organisaties uit om initiatieven te nemen met ‘het Zuiden’ in het vizier. Dit kunnen allerlei activiteiten zijn: van een kennismaking met een aspect van een andere cultuur, een vormingsmoment over een mondiaal thema tot een samenwerking tussen mensen met een verschillende achtergrond. Respect, erkenning en solidariteit staan centraal.

Daarnaast wil de werkgroep Zuidergekte samen met Gelenaars zelf initiatieven opzetten. Iedereen is van harte welkom om samen na te denken over leuke Zuidergekte –activiteiten op donderdag 3 april 2014 om 19u30 in het Wijnhuis, Stationsstraat 56 in Geel.

meer info: Noord-Zuiddienst, 014 56 68 36, noordzuiddienst@geel.be

Buitenspeeldag op de Markt

Zet de tv en de computer uit en kom buiten spelen! Geel neemt op woensdag 2 april  deel aan de buitenspeeldag. De zenders Ketnet, KZoom en Nickelodeon gaan op zwart  en  groot en klein kunnen op de Markt terecht voor sport- en spelplezier.  Er staan allerlei activiteiten op het programma zoals lasershooten, reuzenspelen, circustechnieken, een hindernissenparcours, een zumba-workshop, grime en tattoos, en nog veel meer! Ook kleutertjes kunnen samen met mama of papa komen spelen. Speciaal voor de allerkleinsten zijn een zandbak, een leesfee, een springkasteel en een go-cartparcours voorzien. De Buitenspeeldag is een organisatie van de jeugddienst en sportdienst in samenwerking met de bib, muziekacademie, kunstacademie, Gezinsbond en tal van vrijwilligers. De activiteiten starten om 13u en deelnemen is gratis.

meer info: jeugddienst, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

Werken voetpaden Pas van start

Vanaf 27 maart beginnen de werken op Pas voor de heraanleg van voetpaden. De werken verlopen in drie fases. Van 27 maart tot Palmenmarkt legt Eandis bekabeling. Vervolgens worden de voetpaden heraangelegd in de periode tussen Palmenmarkt en de koopjesperiode. Tot slot plaatst de aannemer in de zomer nieuwe verlichtingspalen op de voetpaden.

Deze verlichtingspalen worden voorzien van stopcontacten voor sfeerverlichting. Elektriciteitssnoeren bieden de mogelijkheid om boxen aan te sluiten. Door deze boxen zal muziek klinken om het winkelen aangenaam te maken. Aan de palen worden banners en bloemkorven gevestigd die de winkelstraat een gezellige uitstraling geven. Bovendien bevatten de nieuwe verlichtingspalen wit licht. Kleurherkenning, obstakelwaarneming en een laag energieverbruik zijn voordelen van het wit licht.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Vacature deskundige inclusieve kinderopvang

Het Sociaal Huis zoekt één halftijds deskundige inclusieve kinderopvang –

buitenschoolse kinderopvang op niveau B1-B3 in contractueel dienstverband. Als deskundige implementeer en coördineer je het project ‘Centrum Inclusieve Kinderopvang’. Je maakt het proactief bekend binnen de zorgregio en geeft het in overleg met de sector vorm. Je stimuleert kinderopvanginitiatieven om kinderen met een specifieke zorgbehoefte op te vangen en ondersteunt hen zowel inhoudelijk als praktisch bij het realiseren van inclusieve kinderopvang. Vanuit je ervaring en expertise begeleid je de ouders, de kinderbegeleidsters en het kind bij het uitwerken van een aanpak op maat. Solliciteren kan tot en met 31 maart. Meer informatie over de functie en aanwervingsvoorwaarden vind je op www.geel.be of kan je opvragen bij de personeelsdienst van het Sociaal Huis.

meer info: personeelsdienst, 014 56 70 30, personeelsdienst@ocmwgeel.be

Oefenen op stemcomputers

Op zondag 25 mei staan de federale, regionale en Europese verkiezingen gepland. Vanaf 1 april kan je tijdens de openingsuren terecht in de inkomhal van het stadhuis de stedelijke bibliotheek of dienstencentrum Luysterbos om te oefenen op de stemcomputers.

meer info: burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be

Paasontbijt in Luysterbos

Dienstencentrum Luysterbos viert Pasen met een heerlijk, gezellig ontbijt. Op vrijdag 18 april kan je om 9 u komen ontbijten voor 10 euro per persoon. Mensen met een vrijetijdspas betalen 7 euro. Inschrijven kan tot en met 11 april. 

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be